BOKFÖRLAGET FORUM / OLYCKSFÅGELN

Olycksfågel_manus

Olycksfågel_02Olycksfågel_01

När vi fick i uppdrag att marknadsföra Camilla Läckbergs Olycksfågeln så var Camilla – för de flesta – bara en i raden av okända deckarförfattare. Utmaningen var att med små medel skapa ett stort intresse för boken och ge Camilla en större läskrets. Lösningen: borttappade manus. Vi lät helt enkelt 1000 ex av de första 50 sidorna från hennes originalmanus, med personliga anteckningar, spridas på strategiska ställen i Stockholm och Göteborg. På det ”borttappade” manuset fanns en stämpel med en uppmaning att ta kontakt med Forum och få ett exemplar av den nya boken i utbyte.

Över 400 personer hörde av sig efter att ha hittat manusen, och aktiviteten diskuterades flitigt i medie- och bloggvärlden. Någonstans på vägen sålde boken över 100 000 exemplar.

DELA