BOKFÖRLAGET FORUM / SKYNDA ATT ÄLSKA

Ett

ToTre

Något oväntat visade sig Alex Schulmans debutroman vara ett kärleksfullt porträtt av Alex far, Allan Schulman. Som ett led i marknadsföringen skickade vi DR till journalister, bloggare och personer som Alex tidigare legat i fejd med. Till exempel Marcus Birro och Janne Josefsson.
Genom utskurna hål i ett rött kuvert fick man ta del av ett till synes bitskt budskap, som kändes typiskt Alex. När man öppnade kuvertet fann man en utriven sida från nya boken och när man läste mellan raderna framträdde en ny bild av författaren. På en röd etikett fäst på boksidan uppmanades mottagaren helt enkelt att ”upptäcka en annan sida av Alex Schulman.”
Krocken mellan den nya och gamla Alex blev vida omtalad på bl.a. bloggar, i DN och i allehanda TV-morgonsoffor med Alex själv som gäst. Av bara farten slog Alex svenskt rekord i boksignering och boken sålde över all förväntan. Oavsett vad man nu kunde tänkas förvänta sig av en kille som Alex Schulman.

DELA