BONNIER CARLSEN / HUNGERSPELEN

Hungerspelen_Sergelmannen

Chipsbild

Hungerspelen_Alstromergatan

poster_3ny

poster_1-Nyposter4

Affischer

I ungdomsboken Hungerspelen får vi följa hjältinnan Katniss kämpa för sitt liv i ett mardrömslikt gladiatorspel. För att överleva måste hon kamouflera sig i sin omgivning, hålla sig gömd så länge hon kan. I syfte att skapa nyfikenhet kring Hungerspelen skapade vi projektet gömdig.nu och bjöd in målgruppen att själva leva bokens handling. Vi spred virala filmer, gjorde events med folk som gömde sig på stan och satte även upp 100 affischer där varje motiv var unikt anpassat för att försvinna in i stadens egen bakgrund. Väl på sajten www.gömdig.nu, vilken var hjärtat i kampanjen, kunde målgruppen ta del av inspiration, tips och ladda upp egna ”jag-har-gömt-mig-bidrag”. Man kunde också rösta på favoritgömställen och läsa ett kapitel ur boken. Gömdig.nu blev en succé på nätet och syntes överallt från kulturbloggar till konstsajter, och det mesta däremellan. Både boken och Bonnier Carlsen fick massor med positiv PR. Kampanjen belönades även med ett diplom i Guldäggets PR-kategori.

DELA